Каква е тайнствената „Чиния на Ной”?

  görünümler 45,324

Bulgaria ON AIR

Bulgaria ON AIR

2 aylar önce

Каква е тайнствената чиния на Ной? Защо не преобръща историята ни, а събира прах в сейф? Как древната цивилизация "Варна" е нашата памет и гордост, но дали и кога цял свят ще узнае за нея? Ще разберем от проф. Христо Смоленов

YORUMLAR: 118
Monika Georg
Monika Georg 2 aylar önce
Благодаря ти Росене, че правиш това предаване. Христо Смоленов е един от най-любимите ми гости. Браво.
Bezumen Art
Bezumen Art Aylar önce
Господ да пази всички Българи , които се борят и търсят истината за нас българите! Да живее България ! Господ е българин със сигурност !
Ljudmil Petrov
Ljudmil Petrov 2 aylar önce
Ванга казва, "земята ще се отвори и ще видят кои са българите"
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 aylar önce
Браво за темата.Ванга казва, че България ще е изненадата на 21 век, а Севрюкова пък казва истината за българите ще излезе.Време е да знаем кои са предците ни и да се гордеем, че сме българи.Избран ни е народа,Дънов казва че името на българите е написано на ръката на Бог.
bari banderas
bari banderas 2 aylar önce
👋
Elvi
Elvi 2 aylar önce
🇧🇬
Zlatina Karadzhova
Zlatina Karadzhova 2 aylar önce
Браво! Един ден, Истината ще излезе на яве. Първите, които се борят за нея, винаги срещат съпротивата на войнствената посредственост.
galya stankova
galya stankova 23 gün önce
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
galya stankova
galya stankova 23 gün önce
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊❤😊😊😊😊
Kalin Kroumov
Kalin Kroumov 2 aylar önce
Всеки път когато отида в Археологическият музей във Варна разбирам, че никой не иска туристи и други всякакви досадни гости да ходят в този музей. Няма отработен адекватен процес, който дано служа някакъв туристически трафик, да не говорим за интензивен наплив на туристи. Паркинг за туристи няма. Няма едно кафене в двора което да те задържи наоколо. Не споменавам въобще липсата на гидове , които да разказват увлекателно. Ние сме с някакви фантазии за туризъм. Другото е наистина там и е така. Жалко!
Peter Korek
Peter Korek 2 aylar önce
Археологическият музей е достъпен и пеша и с градски автобус а в града кафенета колкото искаш
Kalin Kroumov
Kalin Kroumov Aylar önce
@Peter Korek потока от туристи затова не спира:) На входа едва смогват да обслужат пеша пристигналите от близко далеч. Да и кафенета има навсякъде някъде там. Ние да не сме Виена или Getty Museum , че и кафене да сложим в градината на музея. Два часа стоически ако не може да изкараш в непроветрените зали , въобще не ни трябваш като посетител. Преди това ако е си си издирил и прочел всичко за варненската цивилизация , точно пък сега ли ще седнем да ти разказваме. Айде няма нужда! Това е Спарта!
Ивайло Чаушев
Ивайло Чаушев 2 aylar önce
Поздравления за госта, водещия и екипа на предаването!
Daniela Ruseva
Daniela Ruseva 2 aylar önce
Имам чувството че някой умишлено елиминира нашите български огромни находки!
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa Aylar önce
Да,съвсем Умишлено се пренебрегват факти за нашата история,не само минията,а и всичко останало.Някои /от вън/дирижират нещата,и продажниците у нас печелят финикийски знаци.
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov Aylar önce
@Cweti Cwetewa Може ли да попитам, каква е точно "вашата история" и кво точно се крие "отвън"?
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa Aylar önce
@Georgi Jivkov Вкичко се крие,първо се изопачава и пренаписва.Ако имате желание и сам може да намерите Истински неща.
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov Aylar önce
@Cweti Cwetewa Такава е човешката природа да лъже, да манипулира и изопачава, обикновенно в своя полза. Това правят чужденците, това го правят и българите, просто другите са по-умели в това. Но ми кажете, например, кое е това нещо, което е изопачено и скрито от някакви чужденци по този въпрос?
Ines Todorova
Ines Todorova 2 aylar önce
Браво!! Страхотен епизод!
Elena Yaneva
Elena Yaneva Aylar önce
Варненската цивилизация е най-древната позната такава на Земята, от която има артефакти. Внимавайте да не и се случи същото като вандализма в Сирия, където ИМАШЕ свидетелства за тази древна цивилизация. Има сили, които искат да изчегъртат спомена за корените на цивилизацията на българите.
Aleksandar Ivanov
Aleksandar Ivanov 2 aylar önce
Стига сме се плюли. Добре би било да станем единни,да вдигнем глава и да се чувстваме добре и удобно в "българската си кожа" Никой народ на запад не се плюе така както ние на балканите. Освен това ако се разгледат нещата внимателно на почти всеки 200 години историята се подменя за да е политически угодна на определени политически системи. Сега в момента върви поредната подмяна. Добре би било да има субтитри на английски, френски, немски, испански. И нека за някой хора това да са разкази "под шипковият храст"
Dimitar Karageorgiev
Dimitar Karageorgiev 2 aylar önce
Браво!
Чейковски
Чейковски Aylar önce
Като излезе истината на яве нали знаете кой ще бъде номер 1 отново ! 🦾🦿🇧🇬
Ivan Tomov
Ivan Tomov 2 aylar önce
Темата е сериозна, изисква сериозен подход. Уважението ми към научната работа на госта, но в наши дни се случва в тези среди, въз основата на анализи от археология да се практикуват някой заключения с удължения базирани вече на съвсем други нагласи, фолклор, лични убеждения и т.н. Има много вярно в казаните в предаването неща, но има и някой залитания с които не мога да се съглася. Може разбира се и да бъркам, аз не съм експерт и не се занимавам с тези неща отблизо. Но някак си ми изглежда, че ако професор, научен сътрудник е убеден в дадена хипотеза, оттам нататък каквото и да бъде открито като факти се напасва към убежденията му или на дадената научна среда. Други пък ги е страх да кажат обективната истина за това което вече знаем, по кариерни съображения, понеже в наши дни всичко се политизира по концепция спусната ни "отгоре". Разбира се някой открития са неоспорими и не позволяват тълкование, но има и мащабни въпроси за които се знае твърде малко. Налице са неуточнени неща, които на този етап или без натъкване на мащабни разкрития няма как да знаем в детайли. А научените работници занимаващи се с тази дейност някак описват всичко в такива подробности и детайли, че просто изглежда фантастично.. оттук и критиките които получават за несериозност. Структурен анализ на даден предмет ни дава приблизителна възраст. И толкова. Нищо повече. Не можем да използваме тази цифра и да започнем да мечтаем или рисуваме красиви картини на историята допълвайки от себе си и познанията си всичко около даденият предмет вкл неговото използване и от кого. Все още сравнително малко знаем за тази древна цивилизация, както и за историята й. Да ясно е били са тук, имаме доказателствата но за тях малко се знае в детайли. И така, получават се версиите. Те са развивани в различни посоки от хора с различни предубедености и нагласи, като всеки е намерил (някой си съчиняват за да отхвърлят историята ни или да я изкривят) някакви минимални факти на които да се опрат, но пак с тълкования и напасвания. Едно става все по-сигурно, че има скрити неща за българската история, вкл и нейното съществуване хилядолетия назад. Надявам се в предаването обаче са наясно, трудно е да се вярва, че българите са в основата на велика могъща и т.н. цивилизация, след като в наши дни наследниците на тази цивилизация позволяват да бъдат тъпкани водени за носа, с извити ръце, да им се налага, да се подменя историята ни,.. велика цивилизация с подобни качества, каквито предполагаме - би си проличала най-малкото по начина по-който отстояваме позициите и интересите си. Не само в реалностите на днешният ден, а принципно и за миналото също се отнася. Почти всички разговори в тази и други насоки на тази тема изискват допълнителни проучвания за обективна истина, а такива няма как да бъдат направени по редица причини. И политически и финансови и чисто практически. Поне в момента. Разбира се може и да бъркам, но може и да съм прав..
Илия Бонев
Илия Бонев 2 aylar önce
Отговор на съмненията ти в книгата на Харалд Харман "Кой цивилизова древните гърци".
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa Aylar önce
Българите имат велика и могъща история,това е Велика и могъща цивилизазия,но от вън не искат ние да сме основоположници,а и продажнизите/нашите/са много.
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov Aylar önce
@Илия Бонев И какъв е отговорът на Харман в тази книга? 😀
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov Aylar önce
Томов, задайте си елементарният въпрос, защо бравурните речи по медиите ги държат винаги хора, които не са професионални историци?😀
L P
L P 21 gün önce
​​@Georgi Jivkov?😅😅 прочетете си сам книгата, "Заяждачо", и се върнете в 3ти клас - Българска граматика - точки, тирета и запетайки, ако въобще сте Българин.
chev chelios
chev chelios 2 aylar önce
👍💯👏👏👏🙏🙏🙏 ХРИСТО СМОЛЕНОВ N1 🇧🇬🇧🇬🇧🇬 Благодаря ти
Mitya Atanasov
Mitya Atanasov 2 aylar önce
Изключително интересно ✅🇧🇬
Hristo Stoichkov
Hristo Stoichkov 2 aylar önce
👍👏👏👏🇧🇬🇧🇬🇧🇬 Господ е Българин
Димитър Тодоров
Димитър Тодоров Aylar önce
Овен, че почти нищо не знаем за цивилизацията на атлантите, още по-малко се оказва, че знаем или можем да предполагаме за други цивилизации преди тях, тъй като в Антарктика са намерени човешки скелети /с по-малки от нашите размери/ на около 600 милиона години - доста преди появата на динозаври, маймуни и т.н.
Margarita Vasileva
Margarita Vasileva 2 aylar önce
Благодаря!
Bistra Dikova
Bistra Dikova Aylar önce
Зашеметяващи ДАННИ !
velin deva
velin deva Aylar önce
Всичко това не казва ли : "Колко са многобройни делата Ти ,Господи,всичко Си направил премъдро..." Това не са ли дела на човек, който пък от своя страна е Божие творение ? Вярвам в Създателя и в създанията Му.Ние сме част от цялото .
Didi Didi
Didi Didi 25 gün önce
Темите са страхотни, гостите са много пдготвени, обаче микрофони те са ви много слаби или далече от говорящите. Благодаря.
Васил Василев
Васил Василев Aylar önce
Тази цивилизация се казва Древни Българи.
Petur Mihov
Petur Mihov 2 aylar önce
Завистта ! ! На чужденци с български имена ! !
Zlatin Lolev
Zlatin Lolev 2 aylar önce
🤍🤍🤍💚💚💚❤️❤️❤️
Sidereus Nuncius
Sidereus Nuncius 2 aylar önce
Нихилизмът в коментарите е потресаващ. "Истински учени" искат някои... тези които се интересуват само от някоя командировчица ли? Които за 500лв. ще напишат каквото им се каже, тези ли са истинските? Или онзи монгол от Соф. общински съвет, който продължава "истинската" теория, че сме тюрки? Ай сиктир.
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 aylar önce
Всеки иска това, което му позволява нивото.Важното е, че има и българи мислещи по друг начин
Elvi
Elvi 2 aylar önce
😢...😂
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 2 aylar önce
У някои хора все още продължава да има зловредно предпочитание към науката, докато "историческия македонизъм" навлиза с бързи и широки крачки в умовете на българските патриоти!
Sidereus Nuncius
Sidereus Nuncius 2 aylar önce
@Georgi Jivkov У някои хора, разбирането за наука се свежда до това което са учили. Всичко друго за тях е не-наука. Това води най-малко до догматизъм, който е меко казано несъвместим с научните методи. Типично налагана догма, само за илюстрация, е медицината. Тя не е наука, въпреки всички напъни. Да, ползват се научни методи, но това все още не я е направило наука. А първият белег на догматика е когато вместо доводи, слага етикети на различните становища.
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 2 aylar önce
@Sidereus Nuncius Точно така е! Всеки разбира само от това което е научил! Догматизма също е естествен процес, характерен за хората, като цяло, включително и за хората, които вие ще сметнете за "широко" скроени. Вие просто искате от тях повече от колкото могат да дадът и да направят, а те са несъвършенни.
Petya Mladenova
Petya Mladenova 25 gün önce
Харесвам формата,но израза " ужасно много" пришит към откритието и работа на професора не го разбирам.
Ivalina Ninova
Ivalina Ninova 24 gün önce
Г-н водещт ако искате предаването ви да има отзвук и ефект от това което правите,сложете субтитри поне на английски.Иначе си говорите и запълвате телевизионното време без ефект.
Yana Bekyarova
Yana Bekyarova Aylar önce
🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬☘️♥️
Ginka Hristova
Ginka Hristova Aylar önce
Оправете си звукът, слаб е!
Todor Dachev
Todor Dachev 2 aylar önce
Най старото обработено злато на света не е ли намерено край област Пазарджик...
JR t
JR t Aylar önce
Не,пак е във Варна
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov Aylar önce
@JR t Най-старото злато е един наниз от златни топчета от Хотница, а не от Варна.
hasan daniels
hasan daniels 2 aylar önce
Камък неможе да се датира🤔.Еми чи идете и питайте турчулятата ве,те как датираха мегалитите от гьобекли тепе и казаха,че са на над 12 000 години.Или викаш будалкат целия свят с това тепе😂
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 2 aylar önce
Турците не казват нищо! Казват го чуждестранни учени, които са го копали и които са правили въглеродният анализ за датиране. А иначе наистина няма как камък да бъде датиран.
Павел Русков
Павел Русков Aylar önce
Щом като е заинтригуван и Балард със сигурност ни предстои да извървим трънливия път на Ирак .Ц .Р .У ще създаде военен параван и ще отнесе всичко предипотопно исторически ценно .
L P
L P 21 gün önce
🇧🇬🇧🇬🇧🇬 И Бог да пази България!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Dimitar Mangurov
Dimitar Mangurov 2 aylar önce
Атлантският потоп не е бил в Черно море, а в Атлантическия океан, а потопа в Черно море е много по-късно. Първият е 9000 год. пр. Хр., а вторият вероятно след избухването на вулкана в о. Санторин. Датирането с въглеродния метод колкото се отива назад във времето, показва огромни грешки. По-леко с датиранията!
danae
danae 2 aylar önce
С по-малко нарцисизъм и патос може да заслужи повече доверие.
Dessie Vaughan
Dessie Vaughan 2 aylar önce
Напротив. Патосът си е съвсем на място. Не бъркайте родолюбието с нарцисизъм. Или предпочитате лицемерната скромност? Пред истината и боговете мълчат. Професор Смоленов има всички причини да бъде горд с предците си и със своите собствени постижения.
Elvi
Elvi 2 aylar önce
Все нещо българите си намираме да критикуваме 😢
pautalia
pautalia Aylar önce
Ми много е тайствена. Както и Нойчо. За 5 лева сте готови на всичко...
Ivan Krumov
Ivan Krumov Aylar önce
Атлантида изгубената
Minecraft Forever
Minecraft Forever Aylar önce
Дали бавно му тече мисълта на госта или твърде много се вживява, но лично на мен ми е трудно да му следя мисълта.
bayasen
bayasen 2 aylar önce
Росен надмина Вучков и Б. Димитров. Евалла, машалла ефендим.
Athanas Kircher
Athanas Kircher 2 aylar önce
Фантасмагории и небивалици..., аман от пишман професори.
Elvi
Elvi 2 aylar önce
Кой ви кара да гледате?
Georgi J. Jordanow
Georgi J. Jordanow Aylar önce
Много знае госта, но му е и много силно егото.
L P
L P 21 gün önce
Заслужава си!! А и трябва да се брани от завистници в гръб, нали скъпи 😂😂😂?
Elena Dimitrova
Elena Dimitrova 2 aylar önce
Този човек, вече е банален !
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 aylar önce
Леле каква истина, точно такива като разкриват истината. Четете акад Хр Маджаров като този Ви е банален, ама и той говори за същото
Georgi Jivkov
Georgi Jivkov 2 aylar önce
@Lili Dimitrova Тоя дето лежа в затвора за злоупотреби с парите от фонд 1300 години България ли?
11thDimension
11thDimension 2 aylar önce
О не, само не и Христо Смолянов просто поканете истински учени та да научим нещо. Аз се гордея с българска история но за това няма нужда от фолк-хистори.
Dimitar Mishov
Dimitar Mishov 2 aylar önce
Хахаха, кажи един истински български учен, който не дрънка глупости. А от знанията на Христо Смоленов само можеш да се учиш, респект пред него.
Lili Dimitrova
Lili Dimitrova 2 aylar önce
Фолк хистори за Вас, четете повече и ще знаете повече, а това че историята ни е крита е с една цел да ни мачкат и да не се знае, че ние сме в основата на цивилизацията има много материали.
Dessie Vaughan
Dessie Vaughan 2 aylar önce
До 11thDimension , Дали наистина се гордеете с българската история или се опитвате да я омаловажите? Според мен вие не сте българин/българка и това си личи по вашия правопис. Грешката в членуването на думите много добре подсказва какъв е вашия етнос.
bari banderas
bari banderas 2 aylar önce
​@Lili Dimitrova 👋
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa Aylar önce
​@Lili Dimitrova Допълнение:ние като народ сме били мнооого/втория народ по численост,след индусите.Виждате за какъв геноцид/над българите/става ,та сме останали около 4 милиона,земите ни са окрадени,продават ни отвътре.
Peter Korek
Peter Korek 2 aylar önce
Моля, не канете този човек!
Кольо Колев
Кольо Колев Aylar önce
Какъв Ной го гони тоя ретро -тийнейджър
Румито Костова- БАБА ЯГА
Румито Костова- БАБА ЯГА 2 aylar önce
„Лошото във вoйнaта е това, че някои искат да зaвлaдеят земята и хората. Земята никой не може да зaвлaдее. И хората никой не може да зaвлaдее, понеже тези души са излезли от Бога. И вследствие на това хората страдат. Също така и при Любовта, като се обикнат, хората искат да се завладеят. Отначало се обичат и после изменят на този закон и искат да се зaвлaдеят. Като зaвлaдеем един човек, Бог е вътре в него и Той расте в него. И като се разгори този огън в него, какво ще го правиш? Ще го пуснеш и ще бягаш... ...Да, стават и ще стават земетресения, ще се разтърсва земята, докато всички хора разберат, че не те, а други я управляват. Разтърси ли се земята веднъж само както трябва, моментално ще престанат вoйните, моментално ще спрат избиванията на хората. Земетресението не е само механичен процес. То е процес, от който се разтърсват умовете и сърцата на хората, за да се освободят от заблужденията си и всеки да заеме своето място. Докато трае земетресението, човек е готов да дели богатството си с брата си, готов е на всякакви жeртви. Щом земетресението спре, той започва да говори пак за частна собственост. В света има само Един собственик, само една частна собственост. Умът, сърцето, волята, които са дадени на човека, не са негови. Те му са дадени като пособия, временно да си служи с тях. Един ден ще му се отнемат. Бог само изпитва, да види какво ще прави човек с тях. Когато види, че той разумно ги управлява, разумно се справя с тях, Той ще му даде и други неща отвън като награда за неговия разумен живот. Който не разбира това, той се стреми към охолен живот, иска да придобие много земя, да я завладее. Той не мисли, че утре може да умре." УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО
BENİMLE YURTDIŞINA GİTMEYE HAZIRLANIN👀
15:26
СТАНИСЛАВ БАЧЕВ
25:42
Делници
görünümler 747